Presentació

Benvolguts companys i companyes,

Des de l’atalaia del servei d’Urgències de Capio Hospital General de Catalunya desitgem presentar-vos aquesta nova edició del Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències que estem preparant amb molta il·lusió i que suposa un gran repte per a un servei com el nostre.

Som un Servei amb peculiaritats en quant a que rebem malalts privats i públics i intentem dur a terme aquesta atenció amb els mateixos criteris, protocols i eines que la resta de serveis d’urgències del país. Es per això que volem també ser partícips de totes les activitats i trobades que la Societat posa al nostre abast, i posar el nostre granet de sorra mitjançant l’organització d’aquest Congrés.

Ens sentim molt integrats en la ciutat de Sant Cugat i hem volgut ubicar la seu del Congrés dins del mateix municipi per posar en valor la magnífica ciutat que ens acull i donar-la a conèixer a la resta de companys.

El lema que ens inspira enguany creiem que resumeix la nostra filosofia en el tracte i tractament del malalt: “Urgències, persones cuidant de persones”. Som metges, infermers, auxiliars, tècnics, però per sobre de tot som persones, igualment els pacients pateixen malalties per les quals posem tot l’esforç i la tècnica, però hem de respectar per sobre d’altres consideracions que són persones i que disposen de poder de decisió sobre la seva malaltia. Finalment , el nexe d’unió entre ambdós amb el verb cuidar, engloba tot el que hem de fer i vetllar perquè es faci dins d’un servei d’Urgències humà i compromès amb la persona.

Esperem que els temes siguin del vostre interès, volem que tothom trobi el seu lloc al Congrés i que gaudiu d’unes jornades plenes de ciència, de trobades i perquè no, de diversió.

Vine i deixa’t cuidar! Fins aviat


Marta Guzmán y Laura Palomino
Comitè Organitzador