Organitza:
 • Societat Catalana de Medicina d'Urgències i Emergències
Segueix-nos

El Congrés comença en:

 • dies
 • hores
 • minuts
 • segons

Benvinguda

URGÈNCIES HISTÒRIA D’UNA ESPECIALITAT

Benvolguts,

Benvinguts al Recinte Modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona, on celebrarem el XXIX Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències. La Junta de SoCMUE, amb els Comitès Científic i Organitzador, preparem aquest congrés amb la il·lusió que sigui el primer congrés de l'especialitat de Medicina d'Urgències i Emergències, i esperem també que estiguem arribant al final del camí de l'especialitat infermera.

El Recinte simbolitza el llarg passat de la medicina d'urgències a Catalunya, i la base robusta pel futur. El primer Hospital de la Santa Creu al Raval l'any 1401 ja atenia d'urgència a pacients de tota la ciutat i viatgers. El 1902 Domènech i Montaner va començar la construcció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en el Recinte Modernista, i als anys vint, l'Hospital ja tenia el primer cos de guàrdia de la ciutat per encàrrec del consistori. El 1967 neix el Servei d'Urgències, fou el primer de tot l'estat, i es va construir amb la tecnologia més moderna del moment. A Catalunya, a finals dels anys vuitanta s'organitza el Sistema d'Emergències Mèdiques, i els centres hospitalaris inicien, a poc a poc, la professionalització dels seus serveis d'urgències. El 28 de setembre del 2009, el trasllat del Servei d'Urgències a la nova seu hospitalària, va tancar per sempre l'activitat sanitària dins del Recinte Modernista.

El Recinte, patrimoni de la UNESCO des de 1997, us captivarà, amb la seva quietud, la calma, i la història que es respira només d'entrar. Estareu als mateixos espais on es van atendre els malalts de grip espanyola del 1918, on el Dr. Trueta va utilitzar la seva tècnica per guarir ferits durant la guerra civil, i on es van atendre els afectats per l'atemptat d'Hipercor del 1987.

L'actual Campus Sant Pau és polièdric, i simbolitza tots els vessants de les nostres professions. La humanista amb el Recinte, l'assistencial amb l'Hospital, la recerca i la innovació amb l'Institut de Recerca, i la més docent, amb els alumnes del Grau de Medicina de la UAB, de l'Escola d'Infermeria i del Grau Mig de Tècnics d'Emergències Sanitàries, junt amb la formació especialitzada. És un entorn artístic i molt inspirador, en el que a més de fruir d'un gran programa científic, trobarem espais per a la reflexió, per compartir experiències, per agafar impuls per assolir el repte de millorar l'atenció que prestem a les persones, i que són l'objecte de la nostra feina, la nostra voluntat de servei i la nostra vocació.

Animeu-vos doncs a formar part d'aquest XXIX Congrés, reserveu ja les vostres agendes i no deixeu la decisió per més endavant. Us esperem el 18 i 19 d'abril, carregats d'energia i de ganes de compartir.

Ben cordialment,

Mireia Puig i Campmany

Presidenta SoCMUE

Comitè organitzador
Comitè científic

Presidenta

Mireia Puig (SoCMUE)

Vocals Comitè SoCMUE

Gilberto Alonso

Javier Jacob

Pere Sánchez

Ricard Hernández

José Zorrilla

Silvia Flores

M. Angels Gispert

Laia Casas

Elena Justribo

Mireia Cramp

Eva Valiño

Miguel Galicia

David Fernández

President

Emili Gené (SoCMUE)

Vocals Comitè SoCMUE

Mònica Alapont

Yuri Lázaro

Francesc Casarramona

Emilia Cortés

Xavier Escalada

Dolors García

Sònia Jiménez

Xavier López

Josep Mª Mòdol

Cristina Netto

Marta Paguina

Anna Palau

Cristina Ramió

Isabel Tirado

Alberto Villamor

Oriol Yuguero

Dates clau

18 de febrer
2024
18 de febrer 2024 Data límit d'admissió de comunicacions
Comunicacions »
22 de març
2024
22 de març de 2024 Notificació de comunicacions acceptades i forma de presentació
Comunicacions »
4 d'abril
2024
4 d'abril de 2024 Canvi de quota
Inscripció »

Programa

Properament

Comunicacions

Normes d'enviament de comunicacions

 • La data límit d'admissió de comunicacions és el 18 de febrer 2024.
 • Només s'acceptaran aquelles comunicacions resultants de treballs d'investigació que no hagin estat publicats prèviament en cap revista.
 • No s’admetran revisions bibliogràfiques, protocols ni projectes d’estudis no iniciats.
 • No s'admetran comunicacions de casos clínics. Aquests poden ser presentats a la Jornada anual de Casos Clínics que organitza SoCMUE.
 • El número màxim d'autors per cada comunicació serà de 6.
 • La procedència de l'estudi no s'ha de mencionar ni al títol ni al text del resum. Igualment, s'evitaran al·lusions que permetin identificar el lloc concret on s'ha dut a terme l'estudi.
 • El resum de la comunicació ha d'estructurar-se obligatòriament en els següents apartats: Introducció, objectiu, metodologia, resultats i conclusions.
 • L'extensió màxima del resum serà de 300 paraules, i inclourà tres paraules clau, aconsellant-se la utilització de termes del Medical Subject Headings del "Index Medicus".
 • No s'admetran quadres ni figures.
 • Es poden presentar comunicacions en format oral o pòster. El Comitè científic valorarà totes les comunicacions presentades i es reserva el dret de modificar el format de presentació en funció dels treballs acceptats i els espais horaris.
 • Per a presentar un treball és imprescindible que com a mínim un dels autors estigui inscrit al Congrés.
 • Només s'acceptaran aquells treballs enviats mitjançant la pàgina web del Congrés.

Normativa presentacions comunicacions

 • Cal respectar els temps designats per les presentacions i serà imprescindible que s’ajustin a aquest temps. S’habilitarà un sistema de compte enrere perquè puguin veure en tot moment el temps que resta per concloure cada presentació. Els moderadors seran estrictes en el compliment d’aquests temps.
 • No es podran fer canvis d’ordinadors ni utilitzar ordinadors que no siguin els que hi haurà a la sala. Per tant, la presentació haurà d’estar carregada prèviament. En el mostrador de la secretaria d’audiovisuals, hi haurà un ordinador per si volen revisar la seva presentació abans de carregar-la a l’ordinador principal.
 • No hi haurà taula presidencial per tant no hi haurà cap barrera física entre el escenari i els assistents. A l'escenari hi haurà tan sols un faristol i unes butaques.
 • Haurà de lliurar la seva presentació a la taula de secretaria d’audiovisuals, com a mínim 90 minuts abans de la seva presentació.
 • El tamany de la lletra de les presentacions power-point sigui d'un tamany equivalent a Arial 28-32 perquè sigui llegible a les darreres files de la sala.

Normativa presentacions pòsters

 • Pòster format paper: Les mides del pòster hauran de ser de 120 cm d’alçada per 90 cm d’amplada.
 • Els pòsters hauran d’estar exposats durant tot el congrés i es podran instal·lar des del dia 18 d’abril, a les 09.00 hores.
 • Cal respectar els temps designats per les presentacions i serà imprescindible que s’ajustin a aquest temps.

Inscripcions

INSCRIU-TE

Patrocinadors

Per sol·licitar informació sobre les opcions de col·laboració disponibles, li preguem contacti amb la Secretaria Tècnica:

Secretaria Tècnica
secretaria@congresurgencies.cat

Seu del Congrés

Recinte Modernista. Hospital Santa Creu i Sant Pau

Recinte Modernista. Hospital Santa Creu i Sant Pau
Carrer Sant Antoni Maria Claret, 167,
08025. Barcelona

https://santpaubarcelona.org/